Sogneudflugt onsdag 29. maj 2024

Vi inviterer jer alle til en uforglemmelig dag med Sindbjerg Kirke fyldt med eventyr og opdagelser, hvor vi sammen vil udforske de smukke omgivelser omkring Kongeåen og dykke ned i historiens vingesus.

Vi vil fejre vores fortid, vores kamp og vores sejr ved genforeningen

ved at lade det sønderjyske landskab være et symbol på vores enhed og styrke som et forenet folk.

Vi skal synge, lytte til fortællinger, hygge, spise, køre bus, vandre lidt og nyde det smukke danske landskab omkring Kongeåen fra Skibelund Krat i vest til det yderste punkt ved Hejlsminde i øst. 

 

Meteorologerne har lovet os rigtig godt sommervejr, så husk korte bukser.  

På sporet af grænsen

Vi starter vores udflugt med et besøg i Skibelund Krat, hvor vi vil få mulighed for at fordybe os i naturens skønhed og reflektere over det splittede Danmark på dette historiske sted. Herefter fortsætter vi til Gram, hvor vi vil opleve det betagende Gram slot.

Lækker mad og kaffe

Så er vi sultne, og nu venter der os en gastronomisk oplevelse på den lokale bondegård, Elmegården, i Sommersted. Her bliver vi forkælet med en to retters lokal menu og hyggeligt samvær.

Vi fortsætter vores rejse gennem historien og landskabet, når vi kører gennem Christiansfeld og over den gamle grænse. 

Seglets kirke og sprogets banke

Dagen vil kulminere med besøg i den særprægede Brændkjærkirke i Kolding, en tur til det enestående sprogets samlingssted på Skamlingsbanken, hvor vi vil nyde den betagende udsigt over Lillebælt og Fyn, og Hejlsminde med det yderst grænsepunkt, inden vi vender snuden nordpå mod Sindbjerg igen.

Alt sammen foregår i lækker turistbus med kyndig guide og i godt fællesskab. 

Tilmelding

Pris

 

Ring til Kerte Henriksen

på telefon 75 85 12 03

 

350 kr. inkl. kørsel, guidning og mad uden drikkevarer.

I det storslåede landskab langs Kongeåen blev historien skrevet med kamp og sejr, et kapitel af mod og beslutsomhed, der formede folket og deres hverdag før og efter genforeningen. Før genforeningen var Kongeåen ikke blot en å, men en grænse, der adskilte landsmænd og splittede familier. Hverdagen var præget af stridigheder og konflikter, som folket kæmpede for at overvinde.

Men i skyggen af denne hverdag steg modstanden. Folket rejste sig med en uovervindelig vilje og kæmpede for at overvinde de forhindringer, der splittede dem. Kampene var intense, som de kæmpede for at genforene det, der var blevet adskilt.

 

Med valgsejren i 1920 kom forandringen. Landskabet langs Kongeåen blev ikke længere et symbol på adskillelse, men af samhørighed og enhed. De sejrende kampe skabte ikke blot fred, men også en ny begyndelse. Landsmænd kunne atter finde sammen, familier blev forenet, og hverdagen blev præget af håb og optimisme.

 

I dag, når vi betræder dette smukke landskab langs Kongeåen, minder det os om kampene og sejrene, der har formet os som folk. Det minder os om den utrolige styrke og vilje, der bor i os alle, når vi står sammen mod udfordringerne.

Vi glæder os til at få en skøn dag sammen.

Udvalget: 

Else, Kerte, Helga, Jørgen og Henrik

 

Riberlundvej 1 | 7100 Vejle