Praktisk om bryllup

 

Tillykke! Vi glæder os til at dele denne særlige dag med jer, hvor I siger ja til hinanden.

 

I kan blive gift i Sindbjerg kirke, hvis I bor i eller har en særlig tilknytning til sognet. Mindst én af jer skal være medlem af folkekirken.

 

Ægteskabserklæring
Før vielsen skal I udfylde en ægteskabserklæring på Borger.dk. Når kommunen har behandlet erklæringen, får I en prøvelsesattest tilsendt, som I sender til kirkekontoret via formularen på denne side sammen med navn og adresse på to vidner, fx to venner eller familiemedlemmer, som er med til brylluppet. Prøvelsesattesten er gyldig i fire måneder.


Samtale med præsten
Dato og tidspunkt aftaler I med den præst, som skal vie jer. I kan udfylde formularen nedenfor så vil præsten kontakter jer. Sammen med præsten gennemgår I vielsesritualet, vælger salmer og taler vielsen igennem – måske har I ønsker til pynt i kirken, musik osv. 

Ud over præsten medvirker en kirkemusiker og en kirkesanger, hvis I ønsker det.


Er I allerede gift?
Nogle par, som er borgerligt viet, fx på rådhuset, vælger efterfølgende at få en kirkelig velsignelse. Velsignelsen minder meget om vielsesritualet men har intet juridisk indhold. Vælger I denne løsning skal vi bare se en vielsesattest. 


Navneændring
Ønsker I at ændre navn på bryllupsdagen? Det gør I på Borger.dk senest 15 dage før vielsen - med bryllupsdatoen som ekspeditionsdato.

Vi elsker kærlighed, men vi vil undgå ris

Vi elsker ros, men vil gerne undgå ris8-kastning) udenfor kirken efter brylluppet.

Tak om I vil bede jeres gæster bruge fuglefrø, blomsterblade eller sæbebobler i stedet.

Tusind tak. 

Udfyld formular

Vi har brug for lidt praktisk information fra jer. Udfyld derfor venligst formularen og så kontakter vi jer.

Ægteskabs-erklæring på borger.dk

Før vielsen skal I udfylde en ægteskabserklæring på Borger.dkFør vielsen skal I udfylde en ægteskabserklæring på Borger.dk

Navneændring

Ønsker I at ændre navn på bryllupsdagen? Det gør I på Borger.dk senest 15 dage før vielsen - med bryllupsdatoen som ekspeditionsdato.