MINIkonfirmander

4. klasserne på opdagelsesrejse med kirken

For alle 4. klasser

Lær kirken at kende på en sjov måde, når vi går på opdagelse som detektiv sammen med Kirke- og kulturmedarbejder Henrik, der elsker at være nysgerrig og stille skøre og seje spørgsmål, samtidigt med vi skal lege, spille, tegne og høre historier.

 

Hvad er Minikonfirmander?
Børn stiller også eksistentielle spørgsmål om liv og død. For kan det virkelig passe, at Gud findes? Og bor han lige her i kirken eller oppe i skyerne? Og passer Gud på min døde mormor oppe i himlen?
Til minikonfirmand tør vi stille spørgsmål om alt mellem himmel og jord. Samtidigt lærer man Bibelens fortællinger og kirkens traditioner at kende på en fortællende, legende og kreativ måde.
Vi begynder med en kort andagt i kirken, hvor vi synger salmer, beder og hører bibelhistorie. Så går vi over i Sognehuset og får en forfriskning. Bagefter udforsker vi dagens emne gennem leg, fortælling, kreative aktiviteter, sang og samtale.

Kort og godt

 • Gratis og frivilligt for alle børn i 4. klasse.
 • 8 eftermiddage kl. 14-15.45. Start første uge i september. Når skolen er færdige med næste års skema, kommer der besked på www.sindbjerg.dk om hvilken ugedag.
 • 2 søndag formiddage: Opstartsgudstjeneste 1. september kl. 10.30-12.30 og en gudstjeneste i november. Det er BÅDE for børnene og deres forældre/familier/søskende/bedsteforældre.
  Skriv datoerne i kalenderen og prioriter dem højt, da det ikke er mange gange vi skal nå at være sammen.
 • Børnene hentes på skolen og bringes tilbage igen om nødvendigt.
 • Undervisere er kirke- og kulturmedarbejder Henrik og sognepræst Helga (læs mere her til højre).
 • Tilmeldingsfrist er Torsdag 29. august.
 • Efter tilmeldingsfristen sender vi nærmere info om forløbet ud på mail.
 • På tilmeldingen skal du også tage stilling til, om dit barn selv må gå/cykle hjem, skal vente til det bliver hentet eller skal afleveres på skolen igen omkring kl. 16.
 • Vi vil meget gerne have lov til at tage billeder fra undervisningen også af jeres barn, så i kan følge med som fluen på væggen, og til Sindbjerg Kirkes PR-arbejde f.eks. på Facebook og hjemmesiden.  Kryds af ved tilmelding.
 • Evt. spørgsmål kan rettes til Henrik på henrikerefshauge@gmail.com eller tlf. 2721 3334.

Vi glæder os til at se jer!

Om underviserne

Henrik har undervist minikonfirmander i 7 år i Haderslev Domsogn. Han er en dygtig historiefortæller, drønmusikalsk og elsker at lege og spille med børnene.

Henrik har selv 8 børn og et plejebarn, og ved lige hvad der skal til for at både drenge og piger føler sig rummet. Og så har han rejst i Afrika og Mellemøsten og mødt mange skønne børnehistorier, som du kan se på billedet herover fra en landsby i Mali. 

Helga elsker at lytte til børnenes historier og snakker med mange mennesker i alle aldersgrupper rundt i vores sogn. 

Hun har kæmpe livserfaring, og er fantastisk til at lytte og tale på de rigtige tidspunkter, så børnene føler sig set og rummet. 

Læseplan for forløbet med datoer.

 

Husk det er forældrene, der melder afbud til Henrik, hvis børnene ikke kan komme – gerne på mail henrikerefshauge@gmail.comeller sms 2721 3334.
Prioritér minikonfirmand højt. Lav aldrig legeaftaler eller andre ting, medens der er minikonfirmand. Det bryder rytmen, roen og forståelsen af det stof, vi skal igennem.

Program: 

Vi går allerførst ind i kirken, hvor vi holder en kort minigudstjeneste. Derefter skal vi have lidt til maven i konfirmandlokalet. Så tegner vi, hører en god historie, synger, leger, måske laver vi ting, drama, danse, tager på besøg et eller andet sted. Alt sammen er nøje tilpasset børnenes alder.

De voksne er velkomne til at være med, for at se hvad vi laver.

Du kan finde salmerne her: https://www.dendanskesalmebogonline.dk og teksterne her: www.bibelen.dk

Billeder fra fællesskabet til minikonfirmand

"Hvis dit barn senere skal konfirmeres, er det en rigtig god idé at gå til minikonfirmandundervisning. Men dit barn er også velkommen, selvom det ikke er døbt eller skal konfirmeres eller hvis I har en anden tro."

Henrik Engelbrekt Refshauge, KKM

"Min dag bliver meget bedre, når jeg kan få lov til at lege og udforske sammen med 4. klasserne, fordi de stiller de helt rigtige spørgsmål til kirken og kristendommen, som vi voksne ikke er så gode til. "

Helga Døssing Hansen, sognepræst